ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Ultras Basso Rango
Keep the fire, burning
"Ένθερμοι υποστηρικτές και ερωτευμένοι με το γαλάζιο του Απόλλωνα που ιδρύθηκε στη Σμύρνη το 1891 και διαπρέπει εώς και σήμερα στην Αθήνα.
Δυό λόγια σύντομα και περιεκτικά για το όνομα του group μας και φυσικά το logo.
«Basso rango».Στη Σμύρνη ακόμη και οι φτωχοί περνούσανε καλά γιατί παρά την ανέχεια ξέρανε να την χαίρονται τη ζωή. Οι βιοπαλαιστές της Σμύρνης, οι άντρες του ''μπάσο ράγκου'' που στα ιταλικά σημαίνει ''κατωτέρας τάξεως'', με το που τέλειωναν τη σκληρή δουλειά κατέφευγαν στις ταβέρνες, τα ζυθοπωλεία, τις μπακαλοταβέρνες και τους καφενέδες, που όλα τους είχαν ζωντανή μουσική. Εκεί μέσα ακούγαν τους αμανέδες, τα μερακλίδικα σμυρναίικα και χορεύανε τους καρσιλαμάδες, τα ζεϊμπέκικα και τα χασάπικα.
Πάμε στο logo μας τώρα, με σήμα τον Volk(λύκος),πρωταγωνιστή του γνωστού ρώσσικου κινουμένου σχεδίου «Nu pogodi». Γιατί όμως ένας λύκος ; «Το όνομά του προέρχεται από τη λέξη "λύκη", που σημαίνει φως».
«Όταν η Λητώ κυοφορούσε τον Θεό Απόλλωνα, μεταμορφώθηκε σε λύκαινα και ακολουθούμενη από αγέλη λύκων, ξεκίνησε το ταξίδι της από τη Γη των Υπερβορείων και έφτασε στη Δήλο,όπου και γέννησε τον Θεό Απόλλωνα. Θεός του φωτός ο Απόλλωνας, αποκαλείται και Λύκειος, με σύμβολο τον Λύκο. Στο Μαντείο των Δελφών, ιερό του Απόλλωνα, υπήρχε στην είσοδο ένας μπρούτζινος λύκος. Όλα τα ιερά του Απόλλωνα αποκαλούνταν Λύκεια»."

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου